BĂNCI MOLDOVENEȘTI CU CEL MAI NETRASPARENT ACȚIONARIAT

Expert-Grup a publicat ratingul transparenței și calității acționarilor băncilor comerciale din Republica Moldova. Conform ratingului, doar patru bănci din cele 11 analizate au depășit plafonul minim acceptabil de transparență și calitate a acționarilor, informează Agora.md.

Astfel, băncile cu cea mai înaltă transparență și calitate a acționarilor sunt: Mobiasbanca – Groupe Société Générale, ProCredit Bank, BCR Chisinau și Eximbank – Gruppo Veneto Banca. De remarcat este că acestea sunt singurele instituții bancare cu capital majoritar străin, fiind fondate de bănci-mamă sau grupuri financiare din UE.

Celelalte șapte bănci se confruntă cu probleme mari legate de transparența și calitatea beneficiarilor finali ai acționarilor săi, iar cele mai grave probleme în acest sens se atestă la EuroCreditBank, Energbank, Moldindconbank și Moldova Agroindbank.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture