Banii promiși de guvern pentru mijloacele de protecție necesare școlilor și grădinițelor nu au ajuns la Bălți

Începând cu 1 septembrie, 160 de grupe din toate instituțiile preșcolare din Bălți își vor începe activitatea. În acestea pot fi instituționalizați 1.800 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani. Pregătirile pentru deschidere întârzie din cauza lipsei banilor de la Ministerul Educației, care trebuiau alocați pentru achiziționarea echipamentului de protecție împotriva coronavirusului.

Nicolai Grigorișin a spus că instituțiile de învățământ din Bălți nu au primit încă sumele de bani. Pentru materialele de protecție necesare, guvernul a promis să aloce 50 de milioane de lei, însă banii destinați muncipiului Bălți încă nu au fost transferați.

Potrivit șefei direcției de învățământ, grădinițele au primit regulamentul cu privire la deschiderea lor, însă ministerul nu a trimis instrucțiuni similare pentru școli. Precum și surse pentru achiziționarea dezinfectanților.

La Bălți activează 33 de instituții preșcolare, 13 licee, 11 gimnazii și o școală primară.

До Бельц пока не дошли обещанные правительством деньги на средства защиты для школ и детских садов

До Бельц пока не дошли обещанные правительством деньги на средства защиты для школ и детских садов

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 20. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture