Biroul Migrație și Azil are o nouă conducere, după ce Olga Poalelungi, a demisionat

Biroul Migrație și Azil are o nouă conducere, după ce Olga Poalelungi, acuzată în dosarul „expulzării” profesorilor turci, și-a depus demisia. Interimatul funcției va fi asigurat de Eugenia Grițco, scrie agora.md.

„Secretarul de Stat al MAI Jana Costachi a prezentat-o astăzi angajaților Biroului Migrație și Azil pe Eugenia Grițco, noul șef interimar”, se menționează în comunicatul instituției.

Grițco activează în cadrul instituției din 2006, unde a activat în domeniul imigrare și repatriere. Aceasta urmează să asigure buna funcționalitate instituțională și intesificarea proceselor de lucru până la numirea unui nou șef, precizează comunicatul emis de MAI.

Amintim că fosta șefă a Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi, a fost pusă sub acuzare de procurori pe 5 septembrie și învinuită de depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave în cadrul „dosarului privind expulzarea” profesorilor turci.

Ulterior aceasta a fost suspendată din această funcție, pe 9 septembrie 2019, printr-un ordin semnat de fostul ministru de interne Andrei Năstase.  La 5 februarie 2020, Poalelungi a fost repusă în funcție după ce instanța de judecată a anulat ordinul respectiv.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture