Blocul „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel decizia CEC privind deschiderea a 146 de secții de vot pentru diasporă

Blocul electoral „RENATO USATÎI” a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea din 8 iunie 2021 a Comisiei Electorale Centrale de reducere a numărul secțiilor de vot pentru diasporă. Într-un live pe o rețea de socializare, Usatîi a declarat că cer să fie deschise 190 de voturi de peste hotare, așa cum a recomandat ministerul de Externe, transmite tv8.md.

Marți, 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate, care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest fel, CEC a hotărât organizarea a 146 secții de votare în afara țării.

A fost suplinit numărul secțiilor de votare pentru Republica Federală Germană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cu câte 3 unități. Totodată, au adăugate 2 secții de votare în Republica Franceză și o secție de votare în Republica Italiană, localitatea Rimini.

Deasemenea a fost exclusă secția de votare pentru or. Oradea (România) și o secție pentru or. Atena (Republica Elenă).

Precizăm că la 5 iunie, CEC a decis deschiderea a doar 139 de secții de vot. Decizie care a fost contestată în instanță de către mai mulți concurenți electorali. În același timp, timp de două zile în fața CEC au avut proteste, iar manifestanții au cerut majorarea secțiilor de vot.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture