Buget provizoriu la CNAM

Începând cu 1 ianuarie curent şi până va fi adoptată Legea fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) pentru 2016, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) va pune în aplicare un buget provizoriu. Decizia a fost aprobată de conducerea CNAM şi coordonată anterior de Consiliul de administraţie al companiei, scrie Ziarul Național.

Potrivit Legii finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale, bugetul provizoriu se formează şi se execută în corespundere cu prevederile legii sau deciziei bugetare din anul precedent.

Bugetul provizoriu al fondurilor AOAM prevede atât la venituri, cât şi la cheltuieli suma de peste cinci miliarde de lei.

Totodată, reducerile la achitarea primei în sumă fixă sunt valabile până pe 31 martie curent. În condiţiile bugetului provizoriu, cota reducerilor şi categoriile de plătitori care beneficiază de acestea sunt stabilite în conformitate cu prevederile Legii fondurilor AOAM pentru 2015, luând în considerare modificările operate pe parcursul anului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture