„Bugetul Civic 2018” a adunat 10 inițiative. Proiectele vor putea fi votate în luna mai

29

„Bugetul Civic 2018” numără 10 inițiative. Acestea au fost discutate în cadrul unei ședințe a primăriei. Și în acest an, cei mai activi s-au dovedit a fi reprezentanții instituțiilor de învățământ, care au apelat la proiectul de granturi pentru a-și rezolva unele probleme tehnice sau gospodărești.

Renata Grădinaru, consilieră municipală: „Iarăși, sunt inițiatori din instituțiile de învățământ. În lista inițiatorilor se regăsesc și dintre cei care au participat la ediția I și II a Bugetului Civic. Mă bucur foarte mult. Respectiv, acești inițiatori, dacă au aplicat și anul acesta, înseamnă că, proiectul este durabil. Fiecare proiect a fost examinat în parte. Reprezentanții au venit cu recomandări, cu sugestii, au avut unele întrebări pe marginea unor proiecte. Ulterior, urmează, ca direcțiile vizate, în cadrul cărora se implementează aceste proiecte, să dea un aviz pentru fiecare proiect în parte. Inițiatorii vor fi informați despre procedura și etapele următoare ale proiectului.”

Proiectele vor fi votate de locuitorii municipiului, în perioada 7-17 mai.

„Suma proiectului este mică-120 de mii de lei, care au fost alocați în acest an. Proiectele inițiate sunt de diverse sume. Sunt două proiecte de aproape 120 de mii. Dacă vor mobiliza susținătorii săi și vor acumula cel mai mare număr de voturi, respectiv, va fi implementat doar un proiect de 120 de mii.”

Proiectul „Bugetul Civic” este implementat pentru al treilea an consecutiv. Anul trecut, grație programului de granturi, în Bălți, au fost puse în aplicare patru inițiative.

Cmentariile sunt închise