Cadoul de la prieteni i-a adus o cercetare penală

0

Un bărbat cu dublă cetățenie, moldovenească și rusească, este documentat pentru deținerea unui permis de conducere neveridic. Cazul dat a fost  înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, 2 ianuarie curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră a R. Moldova, pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat un microbuz ce avea  destinația – Italia. Printre pasageri se afla și un bărbat de 41 de ani, domiciliat în regiunea Moscovei, Federaţia Rusă.

Astfel conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control amănunțit. Drept urmare, în portmoneul personal al călătorului a fost depistat permis de conducere moldovenesc ce nu întrunea condițiile unui document autentic.

În cadrul audierilor, pasagerul a declarat că a actul i-a fost oferit cadou din partea unor prieteni, cu mult timp în urmă, dar nu l-a folosit vreodată fiindcă știa că este falsificat.

Menționăm faptul că pe numele bărbatului a fost întocmit proces verbal de constatare a ilegalității, iar permisul de conducere a fost ridicat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările vor continua pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture