Calitatea apei din robinetele din Bălți a fost verificată în laborator

55

Apa care curge în robinetele din oraș corespunde tuturor normelor. Anunță reprezentanții întreprinderii de resort.  Probele au fost prelevate de Centrul de Sănătate publică din mai multe cartiere ale municipiului. Acum întreprinderea municipală activează în regim obișnuit și a început lucrările pentru preioada toamnă-iarnă.

Calitatea apei de la robinetele din Bălți a fost verificată dacă corespunde normativelor în vigoare. Probele au fost prelevate de specialiștii Centrului de Sănătate Publică. Probele de apă au fost prelevate din diferite sectoare ale orașului. Șeful interimar al întreprinderii municipale ,,Apă-Canal Bălți”, Leonid Babii a spus că toate testele sunt pozitive, ceea ce înseamnă că măsura acidității este normală, cantitatea de clor și alte elemente este acceptabilă.

De asemenea, Leonid Babii a subliniat că întreprinderea activează în regim nobișnuit. Au început deja lucrările de pregătire pentru perioada toamnă-iarnă. Angajații întreprinderii au început curățarea și dezinfectarea planificată a rezervoarelor de apă.

În Bălți, apa provine din Nistru. Lungimea rețelei de alimentare cu apă în Bălți este de 244,6 km. Primul puț artezian care a furnizat apă orașului a fost forat în 1904. În decembrie 1984, a fost pusă în funcțiune rețeaua de apă Soroca – Bălți, cu o capacitate de 180 mii de m3/zi.

Качество водопроводной воды в Бельцах проверили в лаборатории

Качество водопроводной воды в Бельцах проверили в лаборатории

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 1. Juni 2020

Cmentariile sunt închise