Când va avea loc prima întâlnire dintre Joe Biden și Vladimir Putin

Prima întâlnire a președintelui american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin va avea loc în orașul elvețian Geneva pe data de 16 iunie curent. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Kremlinului și cel al Casei Albe, transmite tv8.md.

„Președintele Biden se va întâlni cu președintele Putin la Geneva, Elveția, pe 16 iunie 2021. Liderii vor discuta despre întreaga gamă de probleme urgente”, a declarat Casa Albă în o declarație.

O misiune americană a sosit deja în avans la Geneva în acest scop, adaugă cotidianul elveţian, care apare la Zurich, citat de Agerpres.

Luni, consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, şi secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, au avut discuţii la Geneva în cadrul pregătirilor pentru un posibil summit, a relatat agenţia TASS, citând un comunicat al Consiliului de Securitate.

Aceasta va fi prima întâlnire a oficialilor după ce Biden a preluat mandatul de președinte al Statelor Unite.

La începutul lunii aprilie curent, preşedintele american Joe Biden i-a propus omologului său rus Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, organizarea unei întâlniri la nivel înalt „într-o terţă ţară” în „următoarele luni” pentru a „clădi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia”.

Foto din resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture