Candidații pentru funcția de membru al CCA își pot depune dosarele

CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție.

0

Candidații propuși de organizațiile societății civile la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA) pot depune dosarele, până la data de 22 noiembrie 2021, ora 17:00. Anunțul a fost făcut de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Astfel potrivit legislației, candidații la funcția de membru al CA trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova și să aibă cel puțin cinci ani de experiență în unul dintre domeniile audiovizualului, al comunicării și jurnalismului, al cinematografiei, al culturii, al științei și cercetării, al dreptului, al tehnologiei informației și comunicațiilor, al publicității, precum și al activității academice.

În același timp, candidații nu trebuie să aibă interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor și distribuitorilor de servicii media și întreprinderilor de comunicații electronice sau din domeniul publicității. Reamintim faptul că săptămâna trecută toți membrii Consiliului Audiovizualului au fost demiși, după ce Parlamentul a respins raportul de activitate al instituției, pentru anul 2020.

Menționăm faptul că potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture