Cât cheltuie primăria de Bălți pentru igiena din grădinițe

396

În acest an, pentru procurarea produselor igienice în grădinițele din Bălți, primăria a alocat 268 de mii de lei. Potrivit  șefului secţiei învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal al Direcției Învățământ Tineret și Sport, Alexandru Roşca, suma este suficientă pentru a asigura necesitățile instituțiilor.

În același timp, la adresa redacției BTV, a parvenit o plângere, în care, mai mulți părinți, susțin că, sunt nevoiți să colectez bani pentru procurarea detergenților. În replică, reprezentanții Direcției spun, că interzic colectarea ilicită de bani.

ALEXANDRU ROȘCA, REPREZENTANT PRIMĂRIE: „Direcția de învățământ, semestrial, elaborează un ordin de interzicere a colectărilor ilicite de bani. Dacă unii părinți au informații concrete că se solicită pentru ceva, cred că ar putea să se adreseze organelor care investighează aceste cazuri.”

 Totodată, Alexandru Roșca, a menționat, că nu interzic părinților să aducă un produs sau altul pentru odraslele lor.

„Fiecare părinte este în voie, să zicem, eu nu vreau ca copilul meu să fie spălat cu apă rece sau cu  un oarecare săpun, aduce un pachet de șervețele, foarte bine, este șters cu ele. Nu este o problemă, dar să se strângă bani în masă, nu suntem de acord cu acest lucru.

Sânt organizații obștești, oficiale, legalizate, care pot să-și asume și niște responsabilități, ca să fie alocați și niște bani suplimentari pentru detergenți sau soluții speciale.”

 Până în prezent, din banii alocați, au fost procurate produse igienice în valoare de 220 de mii de lei.

Cmentariile sunt închise