Câte persoane au fost imunizate în țară: 92% din dozele de vaccin AstraZeneca au fost administrate

894.622 de doze de vaccin au fost administrate până la ziua de astăzi, a anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea. Mai mult, acesta a precizat că numărul persoanelor vaccinate este în creștere. În același timp, situația epidemiologică ar putea să se înrăutățească, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19 în Uniunea Europeană și Rusia.

Alte 516.504 persoane au fost imunizate cu o singură doză, ceea ce constituie o acoperire vaccinală de 15.1%, iar 388.867 au încheiat complet schema de imunizare, primind ambele doze, procentajul fiind de 11%. În continuare, cel mai solicitat ser este Pfizer fiind utilizate toate dozele recepționate, scrie Agora.md.

Cernelea a mai precizat că mai sunt necesare în jur de 50.000 de doze de vaccin AstraZeneca, stocul urmând a fi suplinit din donația promisă de Lituania și Letonia. Dozele de Sinovac au fost utilizate în proporție de 69%, restul urmând a fi utilizate pentru doza de rapel.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture