Câți bani vor primi partidele politice din bugetul de stat

În fiecare an, statul alocă o sumă de bani, care este repartizată partidelor politice în funcție de rezultatele la ultimele alegeri.

Potrivit secretarului CEC, Andrei Volentir, care a realizat un calcul aproximativ, în acest an din bugetul de stat au fost alocați 39,850 mii lei din fondul de subvenționare a partidelor politice. 

Astfel, PLDM ar urma să primească aproximativ 8 mln lei, PSRM – 7 mln lei, PD – 7 mln, PCRM – 5 mln și PL – 4 mln.

Totodată, bani din buget vor primi și partidele extraparlamentare.

„Am efectuat un calcul aproximativ al sumelor de bani ce ar reveni partidelor politice, conform performanțelor în ultimele 2 scrutine, reieșind din cuantumul de 39,850 mii lei al fondului de subvenționare a partidelor politice, prevăzut în proiectul legii bugetului pentru 2016.
De remarcat că cifrele reprezintă sumele ce urmează a fi oferite pe parcursul întregului an în curs, achitate în tranșe lunare.
De subliniat – cifrele obținute reprezintă un calcul estimativ, cu aproximație și un exercițiu de simulare”, a scris Andrei Volentir pe Facebook.

În lege se arată că fiecare vot primit de partide va fi cuantificat în bani, iar Comisia Electorală Centrală urmează să repartizeze, lunar, partidelor politice banii din bugetul de stat.

Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2016, care prevede alocarea a aproximativ 40 mln de lei pentru partidele politice, a fost aprobat de Guvern și urmează să treacă și de votul Parlamentului.

Sursa: unimedia.info

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture