CC se abține de la comentarii cu privire la majorarea salariilor

0

Curtea Constituțională nu va comenta subiectul majorării salariilor.

„Cu privire la discuțiile existente în societate despre subiectul unei pretinse majorări a salariilor judecătorilor Curții Constituționale și având în vedere solicitările unor jurnaliști de a comenta situația, vă informăm că obligația de rezervă și de prudență a judecătorilor îi împiedică să facă comentarii.”, se arată în comunicat. 

Despre aceasta a informat într-un comunicat de presă Curtea Constituțională, transmite Publika.md.

Reamintim că votul deputaților PAS privind dublarea lefurilor magistraților CC, a stârnit un val de critici în rândul experților în domeniu, dar şi în societatea civilă.

Lefurile magistraţilor CC vor crește, anul viitor, cu peste 37 de mii de lei. Schimbările au survenit după modificările la Legea Bugetului de Stat pentru 2022, propuse și votate de PAS.

Acum un an, preşedintele Curţii Constituţionale, Domnica Manole, declara că salariul de aproape 45 de mii al unui judecător de la Înalta Curte este prea mic.

Opoziția parlamentară susține că deputații PAS au încălcat Constituţia când au aprobat Legea bugetului de stat care prevede majorarea până la 82 de mii de lei a salariilor judecătorilor de la Înalta Curte.

Totodată, opoziția a anunțat că va depune o sesizare în acest sens la CC. Potrivit socialiștilor, modificarea propusă și adoptată de PAS nu a avut avizul Guvernului, obligatoriu în astfel de cazuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture