CC: Trecerea SIS-ului sub control parlamentar este neconstituțională

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) rămâne în subordinea Președinției. Trecerea instituției în subordinea Parlamentului este neconstituțională, transmite Știri.md.

Hotărârea a fost anunțată astăzi, 27 aprilie, de magistrații Curții Constituționale (CC), după ce Înalta Curte a fost sesizată de deputații Sergiu Litvinenco de la PAS și Dinu Plîngău, dar și Maria Ciobanu de la Platforma DA

Pe data de 7 decembrie 2020, legea votată în a doua lectură în mare grabă de majoritatea PSRM și deputații Șor a fost suspendată.

În timpul votului din seara de 3 decembrie, în timp ce socialistul Vlad Batrîncea, care a ocupat fotoliul speakerului, voia să anunțe adoptarea hotărârii, deputații din opoziție încercau să-l oprească.

Spiritele încinse au degenerat chiar în îmbrânceli. Mai mult, în urma scandalului, au fost rupte două microfoane și s-a spart un pahar.

Proiectul a fost criticat dur de către parlamentarii din opoziție, apoi a fost atacat la Curtea Constituțională.

Foto: știri.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture