Ce arată numărătoarea paralelă a voturilor comparativ cu datele CEC

Cifra este comparabilă cu datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului – 47,94%, dar și față de datele totale ale CEC după prelucrarea a 99,86% din procesele verbale – 52,72%, transmite Știri.md.

Potrivit numărării paralele a voturilor de către Promo-LEX, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a acumulat 30,11%. Datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului, arată pentru BeCS rezultatul de 30,63% voturi.

Partidul Politic Șor a acumulat, în urma numărării paralele a voturilor, 5,83% voturi, în timp ce datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului, arată 6,61% voturi.

Nu a acumulat suficiente voturi pentru a ajunge în Parlament Blocul electoral „Renato Usatîi”. Numărarea paralelă a voturilor arată 3,13% în favoarea acestuia, față de datele CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului – 4,38 %.

Și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr a rămas în afara Parlamentului. Numărarea paralelă a voturilor de către Promo-LEX arată că 2,46% din cetățeni au votat în favoarea formațiunii, date practic identice cu cele ale CEC la nivel național, fără diaspora și stânga Nistrului – 2,45%.

După prelucrarea a 2147 din  procesele verbale, PAS intră în Parlament cu 63 de mandate, BeCS – 32 de mandate, iar Partidul Politic Șor – 6 mandate.

Foto: Știri.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture