Ce cred moldovenii despre amânarea Paștelui Blajinilor

Din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse la noi în țară, accesul oamenilor în cimitire este restricționat. În acest context Mitropolia Moldovei a decis ca Paștele Blajinilor să fie marcat la începutul lunii iunie. Compania Imas a realizat un sondaj pentru a afla care sunt părerile moldovenilor despre această decizie. Câți respondenți susțin hotărârea aflați în continuare.

În cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, s-a hotărât ca anul acesta marcarea Paștelui Blajinilor să fie amânată pentru datele de 6, 7 și 8 iunie, din cauza pericolului de infectare cu Coronavirus.

În cadrul unui sondaj telefonic realizat de către compania Imas, moldovenii s-au arătat a fi de acord cu decizia luată de către Mitropolia Moldovei, transmite Știri.md.

Mai exact, 75% dintre respondenți au răspuns că este o decizie bună, de a amâna Paștele Blajinilor.

Alți 20% au spus că aceasta ar fi o decizie proastă.

Menționăm că anul acesta Paștele Blajinilor ar fi trebuit să aibă loc pe 27 aprilie. Aceasta este o sărbătoare religioasă, care se oficializează la o săptămână după Învierea Domnului (Paștele).

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 13 – 17 aprilie, pe un eşantion de 722 de persoane din 355 de localităţi ale Republicii Moldova. Marja de eroare este de +/- 3%.

Ce cred moldovenii despre amânarea Paștelui Blajinilor

Ce cred moldovenii despre amânarea Paștelui Blajinilor

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 23. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture