Ce recoltă ne așteaptă în acest an? Rotația culturilor și rolul acesteia

Deseori fermierii nu-și obțin recolta dorită. Deseori specialiștii le propun tehnica asolamentului. Ce înseamnă rotația culturilor și care este avantajul ei, ne-a spus directorul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp ,,Selecția”, Boris Boincean.

Rotația culturilor presupune împărțirea unui teren agricol în mai multe sole, fiecare dintre acestea fiind însămânțate anual cu un anumit tip de plantă, iar în următorii ani agricoli, fiecare tip de plantă va fi repartizat, succesiv, pe o solă diferită. Rolul acestei tehnici este de  a preveni bolile, dăunătorii din cultură și dezechilibrele de substanțe nutritive din sol.

Totodată Boincean,  ne-a povestit despre particularitatea culturilor de cîmp. Culturile în cîmp  sunt acele culturi care au nevoie de suprafețe mari pentru dezvoltarea normală. Acesta a venit și cu câteva sfaturi pentru fermieri.

De asemenea Boris Boincean recomandă, utilizarea compostului în calitate de îngrășământ.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture