CEAȚA DETERMINĂ CREȘTEREA NUMĂRULUI CAZURILOR DE VIROZE

Din cauza ceații şi umidității din ultimele zile a crescut numărul îmbolnăvirilor. Dincolo de disconfortul exterior, aceste fenomene pot avea efecte negative şi asupra sănătăţii. Unele dintre ele pot duce la apariţia dificultăţilor respiratorii, pot declanşa crize de asm, anxietăţi sau dureri reumatice. Medicii recomandă să se evite ieşirea din casă, dimineaţa, când este ceaţă densă şi să se consume cât mai multe fruncte şi legume.

În grupul de risc pentru viroze nu sunt numai copiii. Aici apar și oamenii cu diferite maladii cronice. În primul rând trebuie să fim atenți la maladia cronică ca astm bronșic, bronșitele cronice și bronșitele obstructive. Acordăm mare atenție și pacienților cu hipertensiune, diabet zaharat și pielonefrite. Acestea înseamnă o alarmă pentru pacient ”.

Dacă unii pacienți spun că imediat se adresează la medic, alții preferă să se trateze acasă, pentru că acolo nu trebuie să stea la coadă ore în șir.

„Eu am bronșită cronică. Am răcit undeva și s-au început neplăcerile. Am venit la consultație după tratament. Așa este perioada de iarnă ”.

În primul scad febra. Dacă apar complicații chem medicul ”.

De dimineață aștept să intru la un medic. Dar cu temperatură ce să caut aici? Stăm acasă și bem pastile”.

De la începutul anului în municipiul Bălți au fost înregistrate 66 de cazuri de veroze. Numărul este stabil comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture