Cel puţin 18 morţi în India, în urma ploilor torenţiale musonice

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în statul Maharashtra din vestul Indiei în urma alunecărilor de teren şi a viiturilor declanşate de ploile torenţiale musonice care au inundat zonele joase şi au izolat sute de sate, au anunţat vineri autorităţile, informează publika.md.

Râurile din Maharashtra au ieşit din matcă în urma eliberării de către autorităţi a unor cantităţi de apă din lacurile de acumulare care au depăşit cotele de pericol după ce în numeroase regiuni din vestul ţării au căzut peste 200 mm de ploaie în 24 de ore. În unele zone, cantităţile de precipitaţii înregistrate au atins 594 mm.

Cel puţin patru persoane au murit după ce o clădire s-a prăbuşit în capitala financiară Mumbai, iar alte 14 au fost surprinse de patru alunecări de teren în alte zone din Maharashtra, au anunţat autorităţile guvernamentale din acest stat.

”Operaţiuni de salvare sunt în desfăşurare în diferite regiuni din Satara, Raigad şi Ratnagiri. Din cauza precipitaţiilor abundente şi a inundaţiilor de pe cursul râurilor, ne străduim să mutăm rapid utilajele de intervenţie”, a declarat un responsabil din cadrul guvernului acestui stat, care nu a dorit să îşi dezvăluie numele.

Oficialul a precizat că există riscul ca zeci de persoane să fi fost surprinse de alunecări de teren din districtele Satara şi Raigad.

Personal din cadrul marinei indiene şi armatei a fost desfăşurat în districtele costiere pentru a ajuta la operaţiunile de intervenţie, a declarat ministrul-şef din Maharashtra, Uddhav Thackeray.

Mii de autospeciale de marfă au rămas blocate pe o autostradă naţională care face legătura dintre Mumbai şi centrul tehnologic din sud Bengaluru, unele secţiuni de drum fiind complet inundate, a indicat un alt reprezentant al guvernului din Maharashtra.

Sute de sate şi zeci de localităţi din zonele afectate din Maharashtra au rămas fără electricitate şi apă potabilă, a precizat oficialul.

În statele vecine din sud, Karnataka şi Telangana, unele râuri riscă să iasă din matcă, iar autorităţile monitorizează situaţia, au notat reprezentanţii guvernamentali.

Ploile musonice sezoniere, din iunie până în septembrie, din Asia de Sud provoacă anual decese şi deplasări în masă ale locuitorilor afectaţi, dar oferă totodată peste 70% din precipitaţiile din India, esenţiale pentru fermieri.

Foto in resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture