Cercetați penal pentru furt din locuință. Tinerii nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni analogice și jaf

Tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

0

Doi minori cu vârstă de 17 ani și un tânăr de 19 ani, originari dintr-o localitate din r. Criuleni , au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectorutului de poliție Centru. Aceștia sunt  suspectați de comiterea unui furt din locuință. Tinerii nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni analogice și jaf, se arată într-un comunicat emis de  Direcția de Poliția a mun. Chișinău.

Cazul dat a avut loc în luna iulie, polițiștii au fost sesizați de către proprietarul apartamentului amplasat pe str. V. Alecsandri, comunicând că din locuință i-au fost sustrase bunuri materiale. La fața locului  imediat a fost îndreptată grupa operativă, unde în cadrul documentării polițiștii au stabilit că suspecții au pătruns în locuință prin geamul din termopan care a fost lăsat deschis de către proprietar. Astfel bărbatul în vârstă de 45 de ani, a declarat forțelor de ordine că din locuință i-au fost sustras 2 telefoane mobile. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 10 000 lei.

Suspecții în comiterea infracțiunii au fost localizați și escortați la inspectorat pentru audieri, în urma acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul de 17 ani și tânărul de 19 ani, și-au recunoscut vina și au predat unul dintre telefoanele mobile sustrase.

Menționăm faptul că tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe