Cererea avocatului lui Plahotniuc – respinsă. CSJ a considerat neîntemeiată cererea apărării privind strămutarea recursului

Unul dintre avocații oligarhului Vlad Plahotniuc a cerut repetat strămutarea examinării recursului împotriva sentinței privind sechestrarea bunurilor, care a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

0

Solicitarea avocatului Lucian Rogac, care a cerut strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Chișinău la o altă instanță, a fost examinată, ieri, 28 decembrie, de plenul Curții Supreme de Justiție (CSJ), transmite  Tv8.

Magistrații au dispus respingerea solicitării ca fiind nefondată.

„Colegiul penal consideră că cererea de strămutare înaintată de către avocatul Rogac Lucian, în numele lui Plahotniuc Vladimir nu conține motive care ar justifica strămutarea judecării recursului (cauza nr. 12r-74/21) la o altă instanță egală în grad, sub aspectul întrunirii cumulative a condițiilor prevăzute la art. art. 46 alin. (1) și 47 alin. 1 Cod de procedură penală, de aceea se respinge, ca fiind neîntemeiată”.

Încheierea Curții Supreme de Justiție este irevocabilă.

Vald Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, când Partidul Democrat aflat până atunci la guvernare, a pierdut puterea. Fostul lider al democraților ar fi plecat prin regiunea transnistreană, iar de acolo și-ar fi continuat drumul cu un avion privat. Plahotniuc s-ar fi aflat o vreme în Cipru, în Arabia Sudită, după care în Statele Unite ale Americii, la Miami, unde ar fi stat în casa milionarului Vaja Jhashi, prorpietarul „Trans – Oil”. Anul trecut, Plahotniuc și membrii familiei acestuia au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA.

Totodată potrivit Procuraturii Generale, Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate probe incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture