Prim-ministrul Ion Chicu a lansat un mesaj acid la adresa liderei PAS, Maia Sandu, după ce fracțiunea PAS a lipsit de la ședința de azi a Legislativului. În mesajul său, Chicu numește decizia PAS „un moft”, o acuză pe Sandu de alianță cu Candu și Șor și chiar o numește „limitată”. „Știu că-i fac un avantaj lui Năstase prin acest mesaj, dar deoarece el (politician), e „în promile”, Maia Sandu (politician) nu va pierde mare treabă. Electoral vorbind”, a conchis Chicu, relatează agora.md

„În țara asta trăiesc Oameni, nu electorat. Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a căte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiași? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 mln.lei pentru agricultori, sau încă 50 mln. pentru întreprinderile mici? Sau, Maia Sandu – politician, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția RM, care oferă dreptul guvernului să-și angajeze răspunderea? Moftul vă face să credeți, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați facut-o în noiembrie 2019? Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat – oameni”, îi reproșează Chicu lui Sandu.

Mai mult, prim-ministrul o acuză pe predecesoarea sa în Guvern că s-ar fi aliat „cu Candușor, care-ți era coleg de Guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin…angajare de răspundere”.

„Erai specialistă venită de la Banca Mondială – chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că Guvernul din care faci parte fură miliardul de la oameni? Maia Sandu, om și politician, aici trăiesc Oameni, nu electorat. Știu că-i fac un avantaj lui Năstase prin acest mesaj, dar deoarece el (politician), e ”în promile”, Maia Sandu (politician) nu va pierde mare treabă. Electoral vorbind”, a conchis acesta.

Maia Sandu nu a comentat, deocamdată, atacul lui Chicu.

Reamintim că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a boicotat ședința plenară de astăzi. Totul după ce s-a anunțat că deputații urmează să examineze proiectul de angajare a răspunderii Guvernului.

„V-am spus și ieri că ați călcat cu angajarea asta prostească, pentru că v-am asigurat că noi o să votăm legile bune. Nu! Voi ați mers prostește, ați mai deconectat o dată Parlamentul. Nu poți să deconectezi Parlamentul R. Moldova spunând că asta-i COVID sau alte urgențe. Nu poți, băieți!”, comentase șeful fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Amintim că Guvernul și-a angajat răspunderea pentru 4 proiecte, referitoare la un șir de modificări în legile bugetare anuale. Modificările presupun majorarea veniturilor bugetului de stat cu 52,4 milioane lei, în special din contul majorării defalcărilor cu 33,9 milioane lei de la întreprinderile de stat și societățile pe acțiuni cu participarea statului și a donațiilor pentru susținerea bugetului.

Sursa: agora.md