Chicu: După “Metalferos”, următorul monopol spre lichidare – cel de pe piața aeroportuară

62

Guvernul va scoate la privatizare întreprinderea “Metalferos”, a anunțat premierul Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook. “Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțină. Următorul monopol spre lichidare – cel de pe piața aeroportuară”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Anterior, mai mulți politicieni, dar și șefi de Guvern au declarat că Metalferos a fost controlată și spoliată de bani prin managerii puși de către fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, relatează independent.md cu referire la zdg.

Potrivit Raportului anual, publicat pe site-ul companiei, în 2018 întreprinderea Metalferos a înregistrat venituri din vânzări de 1,45 miliarde lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 157,2 milioane lei față de anul 2017. Profitul net anul trecut a constituit 46,6 milioane lei, cu 3,25 milioane lei mai mult ca în 2017.

„Metalferos” este o societate pe acțiuni în care pachetul majoritat de acțiuni aparține statului, prin intermediul Agenție Proprietății Publice, care deține 281 065 acţiuni – 78,282% . În ultimii ani, compania a fost implicată în mai multe acuzații, inclusiv penale.

Cmentariile sunt închise