Chișlari: Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 poate depăși cifra de 5000 

Potrivit prognozelor sumbre ale Organizației Mondiale a Sănătății și a medicilor din țară în Moldova ar putea fi infectați peste 20 de mii de persoane. În cel mai bun caz ar putea fi înregistrate 5000 de cazuri. De ce depind aceste cifre ne-a povestit Veaceslav Chișlari. În continuare aflați dacă va face față sistemul medical acestor prognoze.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Moldova continuă să crească. Incidența maximă a cazurilor de COVID-19 va fi la jumătatea lunii aprilie. Conform prognozelor medicilor, numărul celor infectați în cel mai bun caz poate fi de 5.000 de mii de persoane. Conform celor mai pesimiste prognoze, numărul acestora poate crește până la 28 de mii. Șeful Centrului pentru Sănătate Publică Veaceslav Chișlari a explicat de ce depinde această cifră. În perioada sărbătorilor pascale, moldovenii, în ciuda recomandărilor medicilor, pot începe să se pregătească activ pentru vacanță, încălcând regimul de izolare.

Veaceslav Chișlari  a menționat că spitalele ar trebui să facă față numărului din ce în ce mai mare de pacienți, deoarece în timp ce vor fi internate noi persoane infectate, cei care s-au recuperat vor părăsi secțiile spitalului.

Virusul  COVID-19 se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%.

Кишларь: Число заболевших коронавирусом может перевалить за 5 тысяч

Кишларь: Число заболевших коронавирусом может перевалить за 5 тысяч

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 3. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture