Cinci dealeari de droguri pe Telegram, reținuți de INI

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI au destructurat activitatea ilicită a patru tineri care comercializau drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online, scrie deschide.md.

În cadrul operațiunii au fost efectuate 14 percheziții și reținute cinci  persoane, toți membri ai  grupării, cu vârsta cuprinsă între 20 și 27 ani, având  rol de curier, operator și organizator,  domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

„Activitatea ilegală a grupării  a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.Liderii au creat o schemă prin care  gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, astfel, utilizatorii  aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 10 000 de  lei din realizarea drogurilor”, se arată într-un comunicat al IGP.

 

De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP (sare – соль) cu masa totală de peste 400 gr, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 3000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 240 000 de lei, un gram de PVP era vândut la prețul de 600 de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture