Cinci focare de infecție cu coronavirus depistate la Bălți

59 de medici și 22 de asistente medicale din Bălți suferă de coronavirus. Totuși, potrivit șefei direcției de sănătate, locuri în spital la Bălți pentru toți nu ajung. Potrivit datelor din 26 iunie, sunt spitalizați 251 de oameni, iar infectați în total 1229.

La Bălți de la începutul pandemiei din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, au decedat 36 de pacienți.

Până la 26 iunie la Bălți au fost înregistrate minim 5 focare mari de infectare cu coronavirus. Cea mai critică situație, potrivit Feodorei Rodiucova, este la casa veteanilor. Acolo sunt peste 67 de oameni, iar doi au decedat, inclusiv și un angajat al instituției.

Amintim că, în Moldova până la 15 iulie a fost prelungită starea de urgență în sănătate. Potrivit deciziei comisiei excepționale naționale pentru sănătate publică, nu se pot aduna în locuri publice grupuri mai mari de trei persoane. Este interzisă aflarea pe terenurile de joacă și sportive. Persoanele cu vârsta de peste 63 de ani, pot ieși din case doar dacă au o necesitate. În decizia comisiei la fel este menționat, că regimul situației de urgență în sănătate poate fi prelungit în dependență de situația epidemiologică din țară.

В Бельцах выявили 5 очагов группового заражения коронавирусом

В Бельцах выявили 5 очагов группового заражения коронавирусом

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 26. Juni 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture