Cine ar trebui să aibă grijă de vârstnici: statul sau familia și apropiații?

La 1 octombrie se marchează Ziua persoanelor în etate. Conform statisticilor în lume sunt aproape 700 de milioane de oameni cu vârsta de peste 60 de ani, iar până în anul 2050 numărul lor va ajunge peste 2 miliarde. Oamenii în etate, cu care a vorbit jurnalistul BTV, au recunoscut, că sperau la o atenție mai mai din partea statului la bătâneșe. Însă acum își pun speranțele doar în rude.

Respectul față de vârstă, este un semn al unei societăți civilizate. Este important de a educa generația tânără cu privire la o relație corectă față de vârstnici.

Potrivit persoanelor mai tinere, este un lucru necesar de ai respecta și de ai ajuta pe cei în etate. Deoarece ei sunt cei care și-au dedicat viața pentru a educa și îngriji de copii și nepoți.

Pentru prima dată ziua persoanei în etate a fost marcată în anul 1990. Sărbătoarea are scopul, de a sensibiliza toți oamenii de pe planaetă față de problemele și dificultățile, cu care se confruntă oamenii în etate.

Кто должен заботиться о пожилых людях: государство или семья и родственники?

Кто должен заботиться о пожилых людях: государство или семья и родственники?

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture