CINE BENEFICIAZĂ DE COMPENSAȚII NOMINATIVE PENTRU SEZONUL RECE?

Și în acest an, familiile cu venituri mici din municipiul Bălți vor beneficia de compensaţii nominative pentru sezonul de încălzire 2016-2017 din bugetul local. Valoarea compensației urmează să fie stabilită la sfârșitul lunii octombrie în cadrul ședinței Consiliului Municipal. Până atunci, Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din cadrul primăriei Bălți anunță despre posibilitatea bălțenilor de a veni cu propuneri și recomandări menite să îmbunătățească mecanismul de stabilire a categoriilor sociale, care pot beneficia de compensații nominative. Proiectul este postat și pe pagina web a primariei pentru consultari publice.

Potrivit șefei Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, Veronica Munteanu, recepționarea cererilor pentru obținerea compensației nominative ar urma să înceapă în a doua jumătate a lunii noiembrie. La moment, sunt stabilite aceleași categorii de beneficiari ca și în anul precedent. De exemplu, în cazul pensionarilor de vârstă, una din condiții este ca mărimea pensiei să nu depășească 1500 de lei.

Merită de menționat că persoanele care beneficiază de ajutor pentru perioada rece a anului din bugetul de stat, nu pot beneficia și de compensație nominativă. Anul trecut, aceasta a ajuns la valoarea de 250 lei.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture