Cine va fi noul ambasador al UE în R. Moldova. Precizările MAEIE

Noul ambasador al Uniunii Europene în R. Moldova va fi Janis Mazeiks, subsecretarul de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia, scrie canalul de Telegram „Culisele Diplomației”, transmite deschide.md.

Deschide.MD a încercat să obțină de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene o confirmare în acest sens, între timp instituția a expediat un comunicat de presă în care menționează că în conformitate cu uzanțele diplomatice, anunțul cu privire la numirea șefilor de misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova este realizat la momentul oportun de către statul/organizația reprezentat/ă.

Janis Mazeiks ar veni să-l înlocuiască pe actualul ambasador Peter Michalko. Mazeiks este licențiat în științe politice și masterand în drepturile omului și democratizare.

Trei ani, Janis Mazeiks a fost reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. Ulterior, a fost șeful departamentului organizații internaționale și drepturile omului.

Timp de un an, în perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă.

În perioada 2007-2011 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în perioada 2013 – 2018 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture