Clipe de groază la Bălți. Câțiva tineri au înscenat o răpire 

71

Clipe de groază pentru câțiva locuitori ai municipiului Bălți, ce se aflau pe strada Ștefan Cel Mare.  Sub ochii lor a apărut un Mercedes negru, cu numere străine de înmatriculare, din care au ieșit doi bărbați cu cagule pe cap, înarmați cu un automat „Kalașnikov”și un pistol, răpind o tânără dintr-o stație de așteptare. Incidentul a avut loc ieri, 23 septembrie în jurul orei 19:00. 

Unul dintre martorii la această scenă a anunțat poliția.

Angajații Inspectoratului de poliție Bălți au înregistrat imediat cazul și au  aplicat la maxim toate forțele, pentru identificarea automobilului și reținerea persoanelor. În scurt timp, mașina a fost identificată și stopată pe o stradă din Bălți. În ea se aflau 4 tineri și fata „reținută”. Tinerii au declarat oamenilor legii că au încercat să facă un experiment social, pentru a verifica vigilența cetățenilor în asemenea situații. Polițiștii au mai stabilit că respectivii au mai înscenat pe străzile din Bălți încă trei asemenea cazuri.

Tinerii au vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani și sunt originari din raioanele Sîngerei și Ștefan Vodă.

Aceștia aveau la ei un un obiect asemănător cu un automat „Kalaşnikov” și un pistol ( ambele din plastic), precum şi 3 cagule negre, din material textil. Persoanele au fost însoțite la IP Bălţi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru huliganism. Inspectoratul General al Poliției solicită cetățenilor să nu repete asemenea acțiuni, care pot degenera în cazuri grave.

– Pe lângă faptul că la respectivele scene puteau asista copii, femei însărcinate sau persoane în etate, oricare dintre martori ar fi putut interveni și comite o crimă.

– Ținând cont de faptul că arma agresorilor nu avea indici vizibili că era un mulaj, a determinat ca situația creată să fie percepută de către cetățeni drept caz real, cu un pericol enorm pentru ei.

– În asemenea cazuri, conform legii 218 din 19 octombrie 2012, privind modul de aplicare a forței fizice, a mijloacelor speciale și a armelor de foc (art.10), Poliția era în drept să intervină aplicând arma de foc fără somare, fapt ce ar fi avut urmări grave pentru agresori.

– Țineți cont și de faptul că în timp ce poliția intervine în asemenea cazuri, cineva are nevoie în realitate de noi, contând fiecare minut.

Clipe de groază la Bălți. Câțiva tineri au înscenat o răpire

Clipe de groază la Bălți. Câțiva tineri au înscenat o răpire

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 24. September 2020

Cmentariile sunt închise