CNSP BATE ALARMA: APA DIN FÂNTÂNI AR PUTEA FI POLUATĂ

În urma ploilor abundente căzute în ultima perioada, apa din fântânile publice şi individuale ar putea conţine elemente poluante. Despre acest fapt informează Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP), notează adevarul.ro.

Reprezentanţii CNSP fac un apel către autorităţile publice locale şi către populaţie să fie mai atente la consumul de apă din fântâni. Din cauză că apa ar putea fi poluată. În cazul în care fântâna a fost inundată, este necesară pomparea totală a apei şi evacuarea nămolului. Apoi, este necesară dezinfectarea pereţilor fântânii cu clorură de var de 5%.

Principalele surse de poluare a fântânilor sunt grupurile sanitare externe, depozitele de deşeuri menajere şi de dejecţii animaliere aflate în preajmă.

În zonele inundate se recomandă de fiert apa, atât pentru consum, cât şi pentru igiena corporală. Copiilor se recomandă doar apa plată îmbuteliată.

Totodată, CNSP informează populaţia să nu ţină produsele alimentare în locuri umede. Iar dacă acestea au fost inundate, să renunţe la ele.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture