Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți în febra pregătirilor pentru un nou an școlar

Zile numărate au rămas până la sunetul primului clopoțel, băncile pustii sunt în așteptarea elevilor dornici de carte, iar profesorilor le lipsesc instruirile tradiționale pe care le facăeau până la pandemie. La un colegiu din Bălți pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Mai nou aceștea au amenajat și un loc de recreere pentru elevi, doar ca aceștia să fie în siguranță.

Până la începerea noului an de studii au mai rămas zile numărate, iar școlile și colegiile din municipiul Bălți sunt în febra pregătirilor pentru un nou an școlar. Pentru a se conforma situației epidemiologice în instituțiile de învățământ au fost implementate un șir de schimbări. Totuși, nu va fi un  an obișnuit, mirosul soluțiilor  de dezinfectare, distanța socială dar și purtatul măștilor vor face parte din rutina zilnică atât a elevilor cât și a cadrelor didactice. Directorul Colegiului de Industrie Ușoară din Bălți ne-a spus care vor fi cele mai importante schimbări în instituție.

Anul acesta, în urma unui proiect administrația colegiului a amenajat o sală de recreere pentru elevi, unde aceștia își vor petrece în siguranță timpul în pauză.

Pentru a evita îmbulzeala vor fi deschise ușile suplimentare, care până acum nu erau folosite, iar elevii vor merge la cea mai apropiată ieșire de lângă sala de curs.

Sălile de curs vor fi aerisite și dezinfectate după fiecare lecție.

Și bibliotecarii au suferit în timpul pandmiei. Aceștia abia așteaptă să-și vadă discipolii, după o pauză de jumătate de an.

În Colegiul de Industrie Ușoară din municipiul Bălți  își fac studiile peste 450 de elevi, în fiecare an fiind înmatriculați circa 150 de abiturienți.

Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți în febra pregătirilor pentru un nou an școlar

Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți în febra pregătirilor pentru un nou an școlar

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 21. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture