Comercianții piețelor din Bălți — guvernanților: Noi nu vom muri de coronavirus, însă de foame

Piețele din Bălți rămân închise deje de aproape 2 luni. Între timp oameniiloe care î-și vindeau mărfurile în piețe pentru a se întreține li sau terminat toate reasursele financiare, iar astăzi au ieșit în centrul orașului pentru a protesta împotriva inacțiunii guvernării. Edilul de Bălți Renato Usatîi, a ieșit către protestatari. Primarul a menționat că în caz că o decizie de redeschidere a piețelor nu va fi luată autoritățile centrale, situația ulterioară o va discuta cu lucrătorii pițelor.

Lucrătorii centrelor comerciale și piețelor din Bălți, au ieșit în ziua de vineri, 15 mai să protesteze. Primarul Renato Usatîi a ieșit să vorbească cu protestatarii. Oamenii s-au plâns că nu au din ce tri și nici cu ce să-și achite facturile. Guvernarea a închis piețele din cauza carantinei, iar în schimb nu au acordat nici un ajutor omenilor ce lucrau în piețe. Mulți dintre aceștea sunt pensionari, iar vânzările le aduceau un venit adăugător, căci plățile de la stat nu le asigurau toate cheltuielile.

Vânzătorii sunt nemulțumiți de faptul că magazinelor le sunt permise vânzările, chiar dacă în spațiile închise posibilitatea de infectare este mai sporită.

Renato Usatîi a reamintit protestatarilor, că administrația locală a trimis o solicitare către Comisia Națională pentru Situații de Urgență cu rugămintea de a fi redeschise piețele din oraș, deoarece este o situație absurdă, deoarece supermarketuri și magazinele vestimentare sunt aglomerate, iar în același timp piețele rămân închise. Potrivit lui Renato Usatîi, dacă guvernarea nu va interveni în situația lucrătorilor piețelor din Bălți și nu le vor redeschide, administrația locală va căuta alte căi pentru a ieși din situația actuală.

Primarul a spus, că în piețele din Bălți au fost create condițiile necesare pentru ca acestea săși reea activitatea cu respectarea normelor de carantină. Edilul a îndemnat ca mai întâi să aștepte decizia autorităților republicane. În caz că piețele nu se vor redeschide, atunci împreună cu lucrătorii piețelor vor discuta ce vor face mai departe.

Amintim, că la 16 martie sau închis toate piețele din Moldova. Decizia aparține Comisiei Naționale pentru situații Excepționale. Începând cu 11 mai a fost permisă redeschiderea tuturor pițelor din localități, cu excepția Chișinăului și Bălțiului. Decizia la fel a fost luată de comisia națională.

Comercianții piețelor din Bălți — guvernanților: Noi nu vom muri de coronavirus, însă de foame

Comercianții piețelor din Bălți — guvernanților: Noi nu vom muri de coronavirus, însă de foame

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 15. Mai 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture