Comercianților de flori le este frică de închiderea magazinelor în prejma zilei de 8 martie

Reprezentantele sexului frumos ar putea rămâne fără flori de 8 martie.  În acest an, livrarea lalelelor și trandafirilor a fost blocată de pandemie. Comercianții recunosc că le este frică să cumpere flori în cantități mari – riscul de faliment este prea mare. Majoritatea sunt îngrijorați că, din cauza restricțiilor și a situației epidemiologice alarmante în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, magazinele ar putea fi închise. Iar florile vor trebui aruncate la coșul de gunoi, ca și în anul trecut.

Potrivit floriștilor, până la 8 martie, prețurile ar putea fi majorate.

În acest an vânzătorii au fost nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar, pentru livrarea florilor din Belarus, Ucraina și Polonia. Creșeterea a fost provocată de pandemie. Unele puncte de vânzare cu amănuntul s-au grăbit să aleagă un producător local. Analizând problemele de livrare, producătorii autohtoni au ridicat prețul pentru  flori.

Comercianții spun că vânzările au scăzut considerabil, iar potențialii cumpărători optează pentru florile mai ieftine. Floriștii mai spun că prețurile nu vor crește prea mult – cu doar 3-4 lei.

Vânzătorii de flori recunosc că, dacă situația nu se va ameliora, nu vor avea surse pentru întreținerea magazinelor și le vor închide, iar afacerile cu flori riscă „să dispară” în cele din urmă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture