CONDIȚIILE METEOROLOGICE AR PUTEA ÎNCETINI TRAFICUL RUTIER

20

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 10-11 ianuarie  se prevăd condiții meteo complicate.

Pe teritoriul întregii țări se așteaptă precipitații puternice 15-25 l/m2. În ziua de 10 ianuarie se prognozează ninsori puternice, iar în partea de sud ploaie și lapoviță. Șoferii auto din partea de nord a țării susțin că au probleme, deși nu grave în ceea ce privește  traficul rutier. Ar fi de dorit ca străzile să fie dezăpezite cu regularitate și drumurile presurate cu material antiderapant.

Unii automobiliști susțin că dacă mijloacele de transport  sunt echipate potrivit sezonului rece nu întâmpină dificultăți în circulație.

Autoritățile îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Șoferii sunt atenționați ca în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. În caz de situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.

Cmentariile sunt închise