Constantin Botnari alias „Borsetka”, anunțat în căutare prin intermediul Interpol

0

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol, susțin sursele Deschide.MD.

Mai exact, săptămâna trecută fostul politician a fost introdus în baza de date a Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale  Interpol de la Lyon pentru a fi localizat, la solicitarea autorităților de la Chișinău.

Sursele Deschide.MD au menționat că Constantin Botnari ar fi vizat în dosarul  fostului director de la Agenția Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, care la începutul lunii Noiembrie curent a fost reținut în urma unei operațiuni SIS și PCCOCS pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Mai mult decât atât, Botnari este suspectat de fals în acte publicie și contrafacerea de documente.

Potrivit PCCOCS, în perioada în care a condus ASP, Serghei Railean a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și pașapoarte pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților.

Reamintim că Constantin Botnari a fost considerat mâna dreaptă a lui Vlad Plahotniuc, fiind numit de reprezentanții opoziției „borseta lui Plahotniuc”. După plecarea PDM de la guvernare în iunie 2019, Botnari și-a depus mandatul de deputat, s-a retras din spațiul public și a părăsit R.Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture