Consultări la Președinție: deputații discută cu șefa statului despre situația politică din țară

Marți dimineață, la Președinție, încep rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău vor discuta cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.

Primii cu care va discuta șefa statului sunt deputații Partidului Politic „ȘOR”. Întrevederea cu ei a început la ora 9:00, transmire zdg.md.

Ulterior, la 10:00 vor avea loc discuții cu deputații „Pro Moldova”, la 11: 00- cu deputații Partidului Democrat din Moldova, 13:00 – deputații Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, la 14: 00 – deputații Partidul Acțiune și Solidaritate, iar pentru ora 15:00 sunt programate discuții cu deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Anterior, deputați din mai multe fracțiuni parlamentare i-au solicitat președintei Sandu să inițieze consultări în cadrul cărora să fie discutată situația epidemiologică din țară, dar și discuții pentru „depășirea crizei politice din țară”.

La 23 februarie curent, magistrații CC au declarat drept neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Prin decizia magistraților, Înalta Curte obligă președinta să anunțe noi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture