CONSULUL GENERAL AL RM LA ISTANBUL, REŢINUT DE PROCURORI LA SCARA AVIONULUI

Veacelsav Filip, consulul general al Republicii Moldova la Instanbul a fost reţinut de procurorii anticorupţie chiar la scara avionului, când venea din Turcia. El a fost încătuşat, figurând într-un dosar pornit pentru luare de mită în schimbul unor servicii consulare au comunicat  pentru Deschide.MD surse din cadrul anchetei.

Procurorul General Interimar, Eduard Harunjen, a confirmat informaţia pentru același portal de știri. Harujin a mai adăugat au avut loc percheziţii la domiciliul diplomatului moldovean.

El este bănuit de corupere pasivă, iar procurorii au bănuieli rezonabile că activitatea lui ilegală era de natură sistemică. Documentarea diplomatului a avut în toamna acestui an de către procurorii anticorupţie, procurorii municipali şi ofiţerii SIS. În timpul documentării au fost acumulate probe potrivit cărora Veaceslav Filip ar fi primit mita pe teritoriul consulatului RM din Istanbul.

Deasemenea, procurorii îl bănuiesc de încălcărea flagrantă a legii în ceea ce priveşte eliberarea actelor de şedere şi de intrate pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cetăţenii de origine arabă. La fel, acuzatorii de stat îl bănuiesc pe Consul de încălcarea flagrantă a regulilor ce ţin de politica privind lupta cu terorismul internaţional. 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture