Containere noi pentru depozitarea gunoiul la Bălți

131

La Bălți vor  fi aduse containere suplimentare pentru gunoi. Despre aceasta a anunțat viceprimarul der Bălți, Igor Șeremet. Astfel, va soluționată problemă depozitării deșurilor în locuri neautorizate din oraș.  Spațile unde vor fi  instalate containerele au fost deja stabilite.

Igor Șeremet, viceprimarul Bălțiului: „ Conform autorizației pe care am obținut-o în conformitate cu acordul serviciilor, ar trebui instalate și amenajate în oraș alte platforme suplimentare. Potrivit fotografiilor și videoclipurilor la care  faceți referire, există o diferență în localizarea containerelor în funcție de densitatea populației și a complexului de locuințe, dacă este vorba, de exemplu, de un sector privat sau de o curte rezidențială cu mai multe apartamente. Acum rămâne să determinăm numărul total de containere necesare platformelor noi și existente.”.

Indiferent de faptul că numărul lăzilor pentru aruncarea deșeurilor nu este suficient,  viceprimarul spune că nu este evacuat la timp. Potrivit lui Igor Șeremet, primăria în permanență înregistrează plângeri din partea bălțenilor. Ei afirmă că, în unele cartiere, gunoiul este transportat doar o dată pe lună.

Igor Șeremet, viceprimarul Bălțiului: „Există un program de eliminare a gunoiului? Cum se determină de câte ori pe săptămână ar trebui să fie dus gunoiul? Un număr mare de plângeri, în special pe angajații întreprinderii , care la unele adrese gunoiul este  exportat o dată pe lună.”.

Tatiana Parascan, șefa întreprinderii locativ-comunale Bălţi: „Calificativul ratei de acumulare pe persoană în Moldova este de 1,12 metri cubi pe an. În funcție de densitatea populație și  locația containerele de gunoi  nu există cerințe specifice pentru eliminarea gunoiului. Dar cu siguranță ar trebui să fie exportat de cel puțin două ori pe săptămână.”.

Potrivit directoarei întreprinderii locativ-comunale, colectarea gunoiului ar trebui să se efectueze cel puțin o dată pe săptămână.

Tatiana Parascan, șefa întreprinderii locativ-comunale Bălţi: „În prezent, există 211 de containere și 63 de platforme pentru  deșeuri. Potrivit programului, „ Salubrity solutions” în anumite zone ale orașului gunoiul trebuie eliminat în fiecare zi sau o dată, trei ori pe săptămână dar acest lucru se întâmplă considerabil, mai rar. În același timp, ar trebui să existe 343 de platforme pentru gunoi și de 132 de containere.”

Cmentariile sunt închise