Copiii care trăiesc în condiții groaznice au fost trimiși într-un centru social

172

Miercuri, 20 noiembrie, doi copii care trăiau în condiții de viață teribile au fost aduși într-un centru social. În locuița lor compii nu aveau lucruri elementare  – apă, lumină și, cel mai important, căldură. Despre acest caz în care mama își crește singură copii  postul nostru de televiziuze  BTV a aflat din publicațiile de pe rețelele de socializare. Ea și copiii săi au fost ajutați cu haine și mâncare, din partea bălțenilor care nu sunt indiferenți. Familia a fost adăpostită de o locuitoarea a sectorului privat, care a oferit familiei o cameră.

Timp de două zile, echipa  BTV a ajuns acasă la mama copiilor, dar nu au găsit-o niciodată acolo. Copiii erau lăsați  fără  supravegherea unui adult. Fata cea mai mare, în vârstă de șase ani, avea  grijă de sora ei mai mică, în vîrstă de un an și jumătate.Și se plângeau de frig.

După ce au auzit despre situația dificilă a mamei cu copiii, locuitorii orașului Bălți cărora nu le este indiferent au ajutat-o cu tot ce au putut – mâncare și au căutat o  locuință caldă pentru iarnă.

Direcdia de Protecție Socială a Primariei Bălți a declarat că această familie se află la evidența Serviciul de Tutelă mai bine de un an. A fost ajutată în mod repetat, i s-a oferit  o grădiniță și o casă în care familia a locuit aproape un an gratuit. Din păcate, potrivit asistentului social, mama este reticentă în contact cu reprezentanții primăriei.

De asemenea, s-a dovedit că copiii nu aveau tată, iar relația femeii cu proprii părinții este una încordată. Pe lângă copiii amplasați în  centrul social, femeia are un alt copil care locuiește cu bunica din partea tatălui.

Până la pronunțarea instanței de judecată, copiii se vor afla în cenrul temporar de plasament .Asistenții sociali caută o cale de ieșire din această situație. Jurnalista postului de televiziune BTV nu a reușit să vorbească cu mama fetelor la momentul difuzării reportajului, mama din nou nu mai era acasă. Lăsăm după ea dreptul la o replică.

Copiii care trăiesc în condiții groaznice au fost trimiși într-un centru social

Copiii care trăiesc în condiții groaznice au fost trimiși într-un centru social

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 21. November 2019

 

Cmentariile sunt închise