COPIII DIN BĂLȚI PĂRĂSESC ȘCOALA INTERNAT ȘI REVIN ÎN FAMILII

Copiii din școala internat Bălți, și alte centre de plasament temporar din municipiu sunt reintegrați în familiile lor biologice sau obțin tutelă și posibilitatea de a crește într-un ambient prielnic unei bune dezvoltări. Este concluzia reprezentanților „Comisiei pentru protecția copilului aflat în dificulate” din municipiul Bălți, care au menirea de a ajuta familiile să depășească situațiile de risc și să prevină separarea copilului de familie. Lunar, în medie, comisia analizează 20-30 de cazuri. Este vorba despre dezinstituționalizarea copiilor, reexaminarea situației copiilor aflați sub tutelă sau a minorilor cu un comportament deviant și delicvent.

„Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate” se întrunește lunar sau în regim de urgență la solicitarea autorității tutelare locale.

După ce asistenții sociali au mers în familii și au examinat detaliat situația fiecarui copil, comisia a venit cu decizii și recomandări. Astfel, la ședința din data de 28 martie, comisia a examinat 20 de cazuri cu implicarea a 22 de copii.

În urma examinării celor 20 de cazuri, 5 copii  au fost dezinstituţionalizaţi. Este vorba despre 2 copii din cadrul școlii internat care se întorc în familiile lor biologice și unul sub tutelă familie extinsă, cu achitarea indemnizației. Totodată, au fost  dezinstituționalizați alți 2 copii din cadrul centrului de plasament temporar și reabilitare pentru copii. Un minor revine în familia biologică, iar celălalt este plasat în centrul „Drumul spre casă”.  Merită de menționat, că pentru 8 copii a fost instituită tutela, în condițiile în care părinții acestora sunt plecați peste hotare. La aceeași ședință, doi copii rămași fără ocrotirea părintească au obținut tutelă cu achitarea indemnizației. În unele cazuri, răspunsurile au fost negative. Astfel, față de 4 familii tutela a fost refuzată pentru că nu întrunesc criteriile necesare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture