Covid-19 la o gravidă a provocat decesul intrauterin al fătului, la termenul de 34 de săptămâni

Covidul face noi victime. Acesta devine tot mai agresiv și periculos atât pentru copii, cât și pentru gravide. Potrivit medicilor, cel mai mic pacient, internat în secția Covid al Spitalului Clinic Bălți avea doar 21 de zile. Recent din cauza complicațiilor provocate de Coronavirus, a decedat intrauterin, un făt la termenul de 34 de săptămâni. Potrivit Carolinei Frumusachi, șefa Centrului Perinatologic din localitate, un caz similar a avut loc și în anul 2020.

Frumusachi mai menționează, că în anul 2020, o femeie în vârstă de 35 de ani, fiind în săptămâna 25-26 de sarcină, a decedat din cauza infecției. Pacienta s-a adresat prea tîrziu medicilor, când plâmânii acesteia erau deja afectați în întregime.

Specialiștii Ministerului Sănătății susțin că infecția a devenit mult mai agresivă și afectează gravidele, cât și nou-născuții. Rezultatele sarcinii pentru mame și bebeluși s-au înrăutățit în timpul pandemiei COVID-19, arată rezultatele unei meta-analize din 40 de studii care reprezintă 17 țări, publicată ieri în revista The Lancet Global Health. Studiile din țări individuale au sugerat că pandemia a afectat ratele de deces intrauterin și a deceselor materne, ca urmare a evitării solicitării asistenței medicale din teama de infectare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture