COVID-19: Moldova a ajuns între primele 10 cele mai afectate țări din Europa la capitolul mortalitate

Republica Moldova a ajuns pe locul 10 în Europa și 17 în lume, în topul celor mai afectate țări din lume de mortalitate cauzată de noul tip de coronavirus, potrivit statisticii Statista.com.

Cea mai afectată țară din lume la capitolul mortalitate, raportat la populație, rămâne Belgia, cu o medie de 853 de decese provocat de COVID-19 la un milion de locuitori.

Marea Britanie, Spania, Italia și Suedia urmează Belgiei, într-un clasament în care 8 din primele 10 cele mai afectate țări din lume provin din Europa.

Republica Moldova, cu o medie de 153,7 decese la un milion de locuitori, a depășit Portugalia și a ajuns pe locul 17 în lume și 10 în Europa.

Este de precizat că Statista oferă datele la o populație estimativă de 3,55 de milioane de locuitori pentru Republica Moldova. În studiu sunt incluse 146 de state ale lumii, cu o populație mai mare de un milion de locuitori.

Sursa: cotidianul.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture