Covid în Bălți: Secțiile de terapie intensivă pline, deși numărul de cazuri noi scade

0

Deși situația epidemiologică din Bălți se ameliorează, secțiile de terapie intensivă sunt arhipline. Potrivit medicilor, motivul ar fi, adresarea tardivă, după ajutor a pacienților, dar și autotratamentul. Potrivit vicedirectorului spitalului Clinic Bălți, o îmbunătățire se atestă în secția pentru tratarea formelor ușoare ale infecției. Pentru moment, sunt internate 111 persoane. În comparație cu luna precedentă, numărul pacienților s-a redus mai mult de jumătate. În pofida indicatorilor pozitivi, cei din sănătate se tem de un nou val de de infectări, odată cu sosirea sărbătorilor de iarnă.

Secțiile de terapie intesivă continuă să fie arhipline. Ala Condrea, spune că pacienții au nevoie de supravegherea reanimatologilor. Specialiștii atenționează că autotratamentul poate provoca consecințe grave.

În preajma sărbătorilor de iarnă, crește riscul apariției unui nou val de infectări. Potrivit Alei Condea, centrele comerciale, piețele și transportul public devin focare ale infecției. Experții îndeamnă oamenii să-și protejeze sănătatea lor și a celor din jur.

Reamintim că din 7 decembrie, orașul Bălți se află sub cod galben  de pericol epidemiologic. Potrivit statisticilor din 20 decembrie, în spitalul clinic Bălți sunt internate 120 de persoane infectate cu Covid-19, dintre care 19 sunt copii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture