CREDINCIOȘII INTRĂ ÎN POSTUL CRĂCIUNULUI

545

Miercuri, 28 noiembrie, începe Postul Crăciunului. Acesta va dura 40 de zile și se  va încheia la 7 ianuarie, când va fi sărbătorită, pe stil vechi, Nașterea Domnului Iisus Hristos. Acesta nu este unul strict, ci este un post al bucuriei, fiindcă credincioșii așteaptă nașterea lui Hristos.

ANATOLIE СIOBANU, PĂRINTELE BISERICII SFÂNTUL M. MC. PANTELIMON BĂLȚI

,, Acest post este bine venit pentru noi toți creștinii, cu atât mai mult să ne abținem de la alimente animaliere, de la carne, brânză, ouă, dar sânt și zile când noi avem dezlegare la pește, este Intrarea Maicii Domnului în biserică, avem pe 19 decembrie Nașterea Sfântului Ierarh Nicolae și sâmbăta și duminica. “

La fel, clericul bisericii ,, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon “ din Bălți, îndeamnă enoriașii la fapte bune, în această perioadă.

ANATOLIE СIOBANU, PĂRINTELE BISERICII SFÂNTUL M. MC. PANTELIMON BĂLȚI

,, Vasile cel mare ne spune că postul acesta este bucurie pentru copii, pentru femei, pentru ca noi să ne abținem de la mâncăruri, cât și de la multe vicii, am în vedere vorbe în deșert, bârfe.”

ANATOLIE СIOBANU, PĂRINTELE BISERICII SFÂNTUL M. MC. PANTELIMON BĂLȚI

,, Noi să facem în acest post bucurii pentru toți, cu binefaceri, cei care sunt nevoiași să-i ajutăm, celor bolnavi să le dăm o mână de ajutor, deci pe cei care sunt în închisori să-i vizităm. “

 Ajunul Crăciunului, este o zi de post aspru. Astfel se mănâncă abia seara, doar grâu fiert îndulcit cu miere, nuci, turte din făină și poame.

 

Cmentariile sunt închise