Crește numărul călătorilor cu avionul

În Republica Moldova se menține creșterea vertiginoasă a transportului aerian de pasageri și o scădere a transportului feroviar, informează noi.md.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în ianuarie-noiembrie 2015, pe cale aeriană au fost transportați 1 milion 016,8 mii de pasageri sau cu 23,8% mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Date cu privire la transportul feroviar de pasageri în ianuarie-noiembrie 2015 deocamdată nu au fost prezentate, însă se cunoaște că în ianuarie-octombrie au fost transportaţi 2,8 mil. pasageri, cu 12,8% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă din anul 2014.

Potrivit datelor statistice oficiale, în primele 11 luni ale anului curent, cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi peste 90,3 mil. pasageri, cu 9,6% mai puţin comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2014. Cu transportul fluvial, în ianuarie-noiembrie 2015, au fost transportați 129,3 mii de pasageri sau cu 2,6% mai puțin decît în aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture