Patronatele dau ALARMA: Economia R. Moldova e sub asediu politic

Criza politică generată de ambiţiile politicienilor a agravat situaţia economică a ţării şi tergiversează reformele necesare societăţii, în special cele destinate mediului de afaceri. Numirea unui nou guvern ar pune capăt instabilităţii existente, susține Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova (CNPM), informeaza Ziarul Național.

CNPM se arată îngrijorată de faptul că nici în luna decembrie nu sunt prezentate pentru discuţii publice proiectele politicilor bugetar-fiscale, iar criza de ordin politic riscă să arunce ţara în haos, mai ales că politicienii au ignorat și în acest an necesitățile populației, inclusiv ale antreprenorilor.

Patronatele susțin că au semnalat în permanenţă degradarea climatului de afaceri şi investiţional din ţară.

De rând cu anumite constrângeri de natură regională, acţiunile nocive ale factorilor de decizie, tergiversarea reformelor şi ignoranţa totală faţă de partenerii de dialog social au indus antreprenorii din Republica Moldova într-o stare de asediu. Agenda publică este dominată de conflicte de ordin politic, mesaje populiste de natură preelectorală, iar mediul de afaceri – generatorul principal al surselor de venit ale statului, este lăsat pradă abuzurilor de tot felul ale autorităţilor şi funcţionarilor săi, fie prin adoptarea de politici anti-business, fie prin dezlănţuirea organelor de control”, se arată într-un comunicat de presă al CNPM.

Confederaţia Naţională a Patronatului consideră această situaţie inacceptabilă şi cere politicienilor să renunţe la jocurile interminabile de măsurare a nivelului de neîncredere.

Solicităm instituirea unui moratoriu în războiul politic şi numirea unui guvern profesionist, agenda căruia ar fi ocupată doar de măsuri de depăşire a crizei şi relansare a economiei”, cer patronatele din R. Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture