Cui îi este cel mai greu să găsească un loc de muncă la Bălți

163

În Bălți, oamenii nu-și pot găsi un loc de muncă potrivit profesiei și cu un salariu decent. Acest lucru este demonstrat de datele biroului local de ocupare a forței de muncă. Potrivit lui Ilie Chițac, anul trecut 796 de personae au apelat  la birou, în speranța că vor găsi un loc de muncă. Dar doar 125 au fost angajați. Motivul principal fiind salariile mici.

De la începutul acestui an, la Biroul pentru ocuparea forței de muncă au fost depuse 105 cereri de căutare a locuri de muncă și 242 de cereri pentru funcții vacante. În total, în acest moment în Bălți există 1.500 de vacanțe de muncă. 90% dintre ele sunt legate de profesii pentru muncitori.

Biroul pentru ocuparea forței de muncă propune persoanelor fără un loc de muncă să treacă cursuri de recalificare. Însă nu toți oamenii sunt deacord să-și schimbe profesia.

Cele mai solicitate profesii în ziua de astăzi sunt: croitoreasă (în acest domeniu sunt necesare 1008 de persoane), operatori din sectorul de producție (76 de locuri vacante), șoferi (50 de locuri vacante) și operatori de vânzare telefonică (50 de locuri vacante). Persoanelor cu studii superioare li se oferă doar câteva opțiuni de muncă.

Opinia localnicilor cu privire la ocuparea forței de muncă a fost împărțită. Unii cred, că există o astfel de problemă în oraș. Alții spun că de lucru este , doar că nu toți vor să lucreze.

În 2019, 796 de cereri de la șomeri au fost depuse la Biroul pentru ocuparea forței de muncă. Cele mai căutate profesii rămân croitoresele, șoferii, hamalii, medicii, montatorii și măturătorii.

Cui îi este cel mai greu să găsească un loc de muncă la Bălți

Cui îi este cel mai greu să găsească un loc de muncă la Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 13. Februar 2020

Cmentariile sunt închise