Cum a fost marcată ziua bicicletei la Bălți

Bicicleta este un mijloc alternativ de transport, sănătos, ecologic și econom. Pe 3 iunie este marcată Ziuna Internațională a biciletei.

Această dată este sărbătorită de toți bicicliștii, atât profesioniști, cât și amatori. Reporterul BTV a discutat cu antrenorul de ciclism Serghei Russu și a aflat ce beneficii aduce ciclismul și cum se dezvoltă acest tip de sport la Bălți.

Să mergi cu bicicleta nu este doar plăcut, ci și sănătos, deoarece întărește sistemul cardiovascular, ameliorează stresul și ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Potrivit specialistului, ciclismul a devenit mai atractiv pe timp de pandemie. Totodată bicicleta este o alternativă a transportului public.

Antrenorul a menționat, că este necesar să se desfășoare, annual campanii de sensibilizare a societății și să se dezvolte infrastructura. Orașul, ca și întreaga țară are nevoie de piste pentru bicicliști și parcări pentru biciclete. Deși bicicleta reprezintă un mijloc de transport accesibil, care promovează un mod de viață sănătos, nu a primit niciodată o atenție cuvenită.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Bicicletei, sâmbătă, 5 iunie, la Bălți, va avea loc un maraton cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture